Startpagina


Bach
Bloesems

Samenvatting
Dr. E. Bach
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Cursussen
Contact
Boeken CD's

 

Agrimony

Agrimonie mensen hebben een veel behoefte aan harmonie in hun leven. Alles om hen heen moet in balans zijn en lopen niet met hun problemen te koop. Ze houden de vrolijke schijn op, maar zijn van binnen heel eenzaam.

Aspen

In tegenstelling tot de angst van Maskerbloem is deze angst er een van onbekende oorzaak. Hij is daardoor vaak vele malen beklemmender. Het is de persoon onduidelijk waarom er zoveel paniek ontstaat.

Beech

Beuk-gemoedstoestand is er een van een volkomen geblokkeerd gevoelslevenvoor zichzelf en anderen. Het gevoel beter te zijn aan de ander is eensteeds terugkerend iets bij Beuk, evenals het geringschattend op deander neerkijken.

Centaury

Het zijn vriendelijke, rustige en zachtmoedige mensen die graag de lasten van anderen verlichten. Hierdoor nemen zij de taken en verplichtingen over van anderen, die deze heel goed zelf kunnen uitvoeren.

Cerato

Cerato behoort tot de strandkruidfamilie, de plumbaginaceae, maar wordt ook als tuinplant gekweekt. Oorspronkelijk komt de plant is uit de Himalaya. de bloemen van de Loodkruid zijn lichtblauwe en trompetvormig.

Cherry Plum

De angst voor controleverlies, zowel op geestelijk als lichamelijk gebied, is groot. Bach zei van deze mensen: 'Wanneer men bang is dat de geest overbelast is: dat men zijn verstand zal verliezen.

chestnut bud

Dit type mens heeft te weinig interesse voor het heden en gebruikt daardoor veel meer tijd dan anderen om de dagelijkse levenslessen te leren.