Cursus en workshops overzicht

Voor de juiste data zie: Agenda

 

Workshop Geuren en Kleuren

Tijdens deze workshop gaan we werken met onze intuïtie en gaan met aromatherapie aan de gang. Naar aanleiding van een thema maken we een crème lotion, parfum of massage olie. Daarna gaan we met deze geuren aan het werk. De kleuren die bij de tonen van de geuren passen gaan we op papier zetten. Hieruit ontstaat een persoonlijk schilderij, wat een hoop over jezelf te vertellen heeft. Dit schilderij wordt tijdens de workshop geread. 

 • Wat hebben de kleuren jou te vertellen?
 • Welke boodschap word je hiermee gegeven?

Deze workshop wordt in een ontspannen en vertrouwde sfeer gegeven.
De kosten van deze workshop en materiaal (2 aromatische producten, schilder materiaal), lunch, en koffie/thee bedragen € 85,=

Cursus Aura en Chakra in balans

Je aura en chakra regelen je energie balans. Lichamelijke en geestelijke ziektes beginnen vaak in je aura en komen via je aura en chakra je lichaam binnen. In deze cursus leer je hoe de aura en chakra's in elkaar zitten en er mee te werken. Waar dient welke chakra voor? Hoe breng je ze in balans? Hoe kun je je aura schoonmaken? Wat heeft je lichaam je te vertellen? Waar staan bepaalde lichamelijk klachten voor? Kortom de werking van de aura's en de chakra's en het zelf in balans brengen van de aura en chakra's. Het schoonmaken en het helen van gaten of zwakke plekken in de aura, worden in deze cursus geleerd.
Door middel van meditatie, visualisatie, adem en ontspanningsoefeningen en creatieve opdrachten gaan we hiermee aan de slag.

Deze cursus bestaat uit 6 ochtenden van anderhalf uur  De kosten bedragen € 85,=

Cursus "in je eigen kracht staan"

Tijdens deze cursus geen we kijken waar jouw krachtbron zit. Kennis kan je uit boeken halen, maar in je onderbewust zijn zit al heel veel kennis, maar je weet het niet. Het is onderbewust. Ik wil tijdens dit anderhalf uur samen met jou op zoek gaan naar je eigen innerlijke kracht. Met als doel: Meer zelf vertrouwen, ontspanning, het opheffen van stress, of kwalen, die aan stress onderhevig zijn. Wat vind jij je zelf waard? Werken met helpers.
We gaan dit doen dmv affiminaties, visualisaties, meditaties, oefeningen etc.
Deze cursus bestaat uit 6 ochtenden van anderhalf uur  De kosten bedragen € 85,=

De helende kring

Eén keer per maand wil ik bij elkaar komen met mensen, die op het helende vak bezig zijn.In mijn praktijk en mijn dagelijks leven, kom ik soms situaties en mensen tegen, die wel eens wat meer energie kunnen gebruiken dan 1healer kan geven. Met groepshealings wil ik deze persoon helpen en wat verlichting geven. Verder is er de mogelijkheid om kennis uit te wisselen.

De kosten voor deze avond bedragen voor healers € 7,50

Actieve Meditaties

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een vrije inloop om mee te doen aan de actieve meditaties. Op deze avond worden drie actieve meditaties verzorgd. Actieve meditatie houdt in, dat je niet stil zit, maar juist in beweging bent. Dat kan door middel van het maken van geluid, dans, of andere bewegingen. Iedere maand zal bepaald worden welke meditaties er worden gedaan. Deze kunt u terug vinden in de nieuwsbrieven en in onze agenda.

De kosten voor deze avond bedragen € 5,= per meditatie,
€ 12,50 voor de hele avond. Aanvang 19:00 uur. I.v.m. de beschikbare ruimte graag even van te voren opgeven
.

Workshop aromatherapie (Maak zelf uw eigen bodylotion, bad- of massageolie)

workshop aromatherapieTijdens deze workshop wordt u op de hoogte gesteld van de belangrijkste kenmerken van veel gebruikte etherische oliën.
Tevens besteden we aandacht wanneer welke oliën het best kunnen worden toegepast.
Na deze uitleg gaan we zelf aan de slag. Er worden twee producten samengesteld. Dit kan zijn een massageolie, een bad- of doucheolie, een parfum, een tonic, een crème of een aftershave. Bij de workshops thuis wordt vooraf door mij een keus gemaakt, op locatie of bij feesten, kan dit in overleg van te voren worden afgesproken.

Er wordt gewerkt met 100% natuurzuivere etherische en basis oliën.
De kosten voor deze workshop, inclusief materiaal bedragen € 40,=
Eerst komende: zie agenda

Wanneer deze workshop op locatie wordt gegeven is de prijs in overleg.

Pendelen en Edelstenen

Deze cursus bestaat uit twee delen en beslaat 6 avonden:

In het eerste deel van deze cursus leert u hoe u het beste met een pendel kunt omgaan en welke mogelijkheden de pendel u biedt.
Met pendelen wordt bedoeld het beantwoorden van vragen met behulp van een pendel. De pendel is vaak een druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje. De werking is vaak verrassend hóe de pendel door onze instelling daarop, gaat bewegen.
Er ontstaat een spel tussen het onderbewustzijn en de bewust denkende persoon. Het is een hele kunst om de juiste vragen te stellen, de vraag moet exact gesteld zijn en er kunnen geen twee vragen tegelijk worden gesteld. Bij het pendelen wordt soms een pendelkaart gebruikt waarop een aantal mogelijke antwoorden staan afgebeeld.
Pendelen wordt samen met wichelroedelopen beschouwd als radiësthesie.

In het tweede deel van de cursus wordt ingegaan op de eigenschappen van de verschillende edelstenen.
Edelstenen (kristallen) zijn levende dingen: ademend, communicerend, blinkend en pulserend. Ze sturen een krachtige energie uit, die ons hele lichaam beïnvloedt. Kristallen kunnen genezing brengen en voor een hernieuwde harmonie tussen lichaam en geest zorgen.
U leert een aantal kristallen en edelstenen kennen, wat hun heilzame eigenschappen zijn en hoe u er helend en preventief mee kunt bezig zijn. Kristallen kunt u toepassen om genezende trillingen naar een persoon te sturen of kunnen direct op bepaalde delen van het lichaam geplaatst worden. U leert hoe u met deze bijzondere stenen de aura en de chakra’s in balans kunt brengen, de omgeving kunt zuiveren en schadelijke straling kunt tegenhouden. Verder komen uiteraard de kleureigenschappen van kristallen aan bod.
De kosten voor deze workshop, inclusief materiaal bedragen € 105,=

Workshop Ontspanningsmassage

Deze workshop richt zich op mensen die willen leren een eenvoudige massage in huiselijke kring te geven.
Hier leert u een aantal eenvoudige basistechnieken om op verantwoorde wijze een heerlijke ontspanningsmassage te geven.
We hebben het even over de anatomie en bespreken de contra indicaties. Met andere woorden wanneer mag u wel en wanneer mag u niet masseren!
Vervolgens gaan we beginnen met het praktische deel. De rest van de tijd nemen we om rustig met elkaar te oefenen. Om te leren een massage te geven die zowel voor de ontvanger als voor de gever ontspannend is.
Deze workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 4 personen. De workshop duurt ongeveer drie uur.

De kosten bedragen € 40,=.

Workshop Gezichtsmassage

gezichtsmassageDe gezichtsspieren zijn de kleinste spieren van het lichaam en in tegenstelling tot grotere spieren vormen zij geen verbinding tussen botten (met uitzondering van de kaak). De gezichtsspieren verbinden de botten van het gezicht met de huid en verbinden de huid weer met andere delen van het gezicht. Ze regelen onze gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, fronsen, kauwen en huilen, het wekt dus geen verbazing dat ze gespannen en moe worden. Ook wanneer we slapen zijn onze gezichtsspieren bijna nooit helemaal ontspannen. Een gezichtsmassage kan een op zichzelf staande behandeling zijn of onderdeel vormen van een lichaamsmassage. Pas wanneer uw gezicht eens is gemasseerd beseft u hoeveel spanning uw gezichtsspieren vasthouden. Massagebewegingen in het gezicht zijn klein en verfijnd en worden daarom meestal uitgevoerd met de vingertoppen. Tijdens de workshop leren we u om op een eenvoudige manier een gezichtsmassage te geven.
De workshop duurt ongeveer drie uur en de kosten bedragen € 40,= p.p., inclusief reader.

Workshop nek en schoudermassage

Nek en schouders zijn bij definitie de plaatsen waar mensen spanning vast houden. 
Ik leer u om thuis, eventueel aan een gewone eettafel, een ontspannende nek en schouder massage te geven.
Eerst geven we wat aandacht aan de anatomie en contra indicaties van de nek en schouders. Met andere woorden, wanneer mag u wel en wanneer mag u niet masseren. Daarna nemen we de tijd om een aantal basistechnieken te leren en met elkaar te oefenen. Bij deze workshop werken we met zuivere etherische oliën. Deze workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 8 personen gegeven. De workshop duurt ongeveer drie uur.
De kosten bedragen € 40,=. 

Workshop voetmassage
 

Deze workshop kan gezien worden als een inleiding voor een mogelijke cursus voetreflexologie. Naast een stukje theoretische informatie, waarin o.a. een aantal reflexpunten en de werking van enkele etherische oliën worden besproken, gaan we zelf aan de gang met het geven van een voetmassage. Wij maken hierbij gebruik van een aantal etherische oliën, omdat de werking van deze oliën invloed hebben op het lichaam.

De kosten bedragen € 40,=.

Cursus Pendelen:

Nelumbo-Nucifera start dit jaar met het geven van pendelcursussen.
Bij deze cursus wordt informatie gegeven over hoe een pendel werkt, hoe ermee om te gaan en er worden pendeloefeningen gegeven.

1 avond, aanvang: 20:00 uur. Kosten € 25,= exclusief pendel.

Workshop “Werken met Oorkaarsen”
 

Gezien de grote belangstelling voor een workshop oorkaarsen hebben we besloten deze in het programma op te nemen. 
Voor velen is de oorkaars een onbekend iets. Jammer, want nadat wij het zelf hebben ervaren, zijn wij hier erg enthousiast over geworden.
Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. 
Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

Tijdens deze workshop geven wij meer informatie over oormassage, de werking van het oor en hoe te behandelen met de Biosun oorkaarsen. Na een theoretische uitleg gaan we in tweetallen, onder begeleiding, aan de slag. Je leert stapsgewijs hoe je een ander deze behandeling kunt geven en je ontvangt zelf ook een behandeling. Kosten € 40,= , inclusief materiaal

Transformatiespel:

Het transformatiespel is een lichtvoetig, krachtig en diepgaand middel om stil te staan bij uw eigen levensspel en stappen te zetten tot verandering. Het ziet eruit als een gewoon gezelschapsspel met speelbord, pionnen, kaartjes en dobbelsteen. Het gaat echter niet om een spelletje of tijdverdrijf. Het spelen van het Transformatiespel kan een bewuste stap zijn in een diepgaand veranderingsproces. In het Transformatiespel bepalen de spelers van tevoren een doel waarmee ze het spel willen spelen.

Met welk doel kan je dit spel spelen?

Enkele voorbeelden:

 • Ik wil helderheid krijgen in de juiste richting van mijn leven
 • Ik wil meer helderheid krijgen over mijn financiële situatie
 • Welke stappen moet ik ondernemen om van mijn klachten af te komen
 • Ik wil weten hoe ik met mijn gevoel van machteloosheid kan omgaan
 • Ik wil onderzoeken hoe ik het conflict met mijn collega op kan lossen

In de loop van het spel bewegen de spelers zich door vier niveaus. Ze beginnen op het fysieke niveau, waar het onder meer gaat om materie geld, gezondheid. Daarna komen ze achtereenvolgens op het emotionele, het mentale en het spiritueel niveau. Bij dat laatste gaat het om zingeving en inspiratie. 

Het spel wordt gespeeld door 1 tot 4 spelers, met een begeleider. De begeleider faciliteert het spelverloop en stelt verhelderende vragen. Onder andere door middel van een korte meditatie zorgt zij voor een respectvolle en veilige energie. Haar rol is niet sturend, maar ondersteund en stimulerend. Op het spelbord bewandelen de spelers het eigen levenspad.

Hierop komen zij direct of op symbolische wijze van alles tegen: verwerven van inzicht, gebruik van vrije wil of intuïtie, in een depressie raken en daar weer uitkomen, verwerken van pijn, omgaan met belemmeringen, ontdekken van kwaliteiten enzovoorts. Dit alles in de vorm van diverse kaartjes. Deze kaartjes verhelderen, moedigen aan, confronteren, alles in relatie tot het speldoel van iedere spelen. Het spel prikkelt de creativiteit en stimuleert het samen delen. Door die directe communicatie en voortdurende interactie wordt het speldoel van vele kanten belicht.
De kosten van deze avond bedragen : € 30,=
Bij voldoende aanmelding wordt er een avond geprikt.

Usui-Reiki Inwijdingen

Ik ben van mening, dat het niet passend is om er een hele poespas om heen te maken. Puur Reiki in al zijn zuiverheid en schoonheid is waar ik voor sta. Natuurlijk is het leuk om Reiki te mengen met andere zaken, maar dat kan ook in een workshop waar u zelf voor kiest. Verder ben ik van mening, dat voor zo'n nieuwe ervaring, als iedere Reiki inwijding is, een persoonlijke benadering in kleine groepjes, waarin alle tijd is voor begeleiding en herhaling van oefening van belang is.
Reiki is een techniek voor o.a. stress-vermindering en ontspanning, waarbij iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van een onuitputtelijke energiebron voor het verbeteren van zijn of haar gezondheid en het verhogen van de kwaliteit van het leven. Reiki is niet afhankelijk van intelligentie of spirituele gaven, maar is beschikbaar voor iedereen. Het is met succes overgedragen aan duizenden mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond. Natuurlijk kun je zelf leren om met Reiki te werken. Iedereen heeft dat in zich. Maar onder bepaalde omstandigheden, die ik je zal uitleggen tijdens de Reiki inwijding cursus, hebben onze kanalen zich gesloten. Deze kanalen gaan weer open tijdens een Reiki 1 inwijding. Na deze Reiki 1 inwijding kun je door middel van handoplegging jezelf, maar ook anderen met Reiki helpen.

De cursussen Reiki I en 2 worden individueel of in groepsverband gegeven.
Zowel in groepsverband, als individueel wordt de cursus zowel in het weekeind, als op drie aaneengesloten avonden gegeven.

De Reiki 1 cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

DAG 1 

 • 10.00 Aankomst met koffie / thee 
 • 10:30 Kennismakingsoefening 
 • 11:00 Inleiding over Reiki en opbouw van de Reiki-cursus 
 • 11:30 Initiaties 
 • 12:30 Lunchen 
 • 14:00 Reiki geschiedenis, achtergronden van Reiki, de 5 Reiki principes 
 • 15:00 Aardingsoefening met uitleg 
 • 15:30 Zelfbehandeling met uitleg 
 • 16:30 Evaluatie 
 • 17:00 Einde dag 1

DAG 2 

 • 10:00 Aankomst met koffie / thee 
 • 10:30 Terug komen op ervaringen en vragen van dag 1 
 • 11:00 Stoelbehandeling met uitleg 
 • 11:30 Initiaties 
 • 12:30 Lunch 
 • 14:00 Uitleg Chakra systeem 
 • 14:30 Meditatie plus uitleg 
 • 15:00 Tafelbehandeling met uitleg 
 • 16:00 Evaluatie, uitreiking certificaten 
 • 17:00 Einde dag 2

De kosten bedragen: € 150,= zowel in groepsverband als individueel. Hiervoor krijgt u de cursus, cursusboek, certificaat, lunch, drinken, eeuwige support en het boek :"Het ABC van Reiki”..

Het ABC van Reiki<br>Valkenburg-Walsteijn, E.Het ABC van Reiki  Valkenburg-Walsteijn, E.

De Reiki 2 cursus bestaat uit de volgende onderdelen:  
 • Uitleg van de vijf leefregels.
 • Uitleg van de drie Reiki pijlers plus oefening.
 • Aanleren van drie Reiki symbolen plus de uitleg en oefening.
 • Tekenen van de symbolen.
 • Twee Reiki 2 initiaties.
 • Gezamenlijk lunchen op de zaterdag en de zondag.
 • Ruime mogelijkheid om vragen en ervaring uit te wisselen.De mogelijkheid om mij altijd vragen te stellen ook in de toekomst.

De kosten bedragen:  € 160,=  zowel in groepsverband als individueel. Hiervoor krijgt u de cursus, cursusboek, certificaat, (lunch,) drinken, 1 terugkomavond en eeuwige support.

Reiki 3 cursus.
 

Deze staat niet in de agenda, maar wordt in onderling overleg gepland. Dit is een individuele inwijding en stage. Ook hierbij een handboek en certificaat.

Reiki-oefenavonden:
 

Voor alle mensen, die minimaal Reiki 1 gedaan hebben, bestaat er de mogelijkheid om de Reiki oefenavonden bij te wonen. Ook mensen, die ergens anders hun inwijdingen hebben gedaan zijn hier van harte welkom. Tijdens deze avonden gaan we onderling ervaringen uitwisselen. Natuurlijk gaan we dan ook aan de slag met tafel- en stoelbehandelingen.Tevens worden de diverse technieken weer eens opgefrist en kom je in contact met andere Reiki-mensen. 

De kosten bedragen € 7,50.
Eerst komende: zie agenda, aanvang: 19:30 uur.