Wat is Reiki? 

Het is in vele culturen al jaren bekend, dat er een energiestroom vloeit door alle levende materie. Deze energiestroom heeft een rechtstreeks verband met de kwaliteit van het leven. Het bestaan hiervan is onderworpen aan recente wetenschappelijke onderzoeken.
De hedendaagse medici houden rekening met de rol die het speelt in het functioneren van het immuunsysteem en het genezingsproces
.  
 

Reiki

Reiki is een techniek voor stress-vermindering en ontspanning, waarbij iedereen de gelegenheid heeft om gebruik te maken van een onuitputtelijke energiebron voor het verbeteren van zijn of haar gezondheid en het verhogen van de kwaliteit van het leven.
Reiki is niet afhankelijk van intelligentie of spirituele gaven, maar is beschikbaar voor iedereen. Het is met succes overgedragen aan duizenden mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond.

Noordzee bij Noordwijk

Een behandeling voelt als een wonderbaarlijke straling die door je stroomt en je omgeeft. Reiki behandelt de hele persoon inclusief lichaam, emoties, geest en stemming. Het creŽert vele bijkomende positieve effecten; inclusief ontspanning en gevoel van vrede, veiligheid en geluk. Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van psychische groei en zelfverbetering, die voor iedereen beschikbaar is.†

Zolang iets leeft, heeft het levensenergie in zich en rondom zich. Wanneer het sterft, verdwijnt deze energie.
Als je energieniveau laag is, of er is een blokkering in het stromen, word je vatbaar voor ziektes. Wanneer het energieniveau hoog is en de energie goed kan stromen heb je een kleinere kans om ziek te worden. Levensenergie speelt een belangrijke rol in alles wat wij doen. Het stimuleert je lichaam en is tevens de primaire energie voor je emoties, gedachten en psychische leven.

Reiki kan gezien worden als een ondersteuning op de reguliere geneesmethoden maar niet als een alternatief!