Hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk?

Reiki groepsbehandelingHet is niet nodig dat je in de helende kracht van Reiki gelooft. Het helpt wel als de ontvanger zich openstelt voor de Reiki behandeling door zich geheel te ontspannen.

Met name kinderen en dieren hebben veel voordeel bij een Reiki-behandeling, aangezien zij niet gehinderd worden door twijfels of vooroordelen. Tijdens de Reiki-behandeling plaatst de therapeut de handen op een voorgeschreven manier op verschillende plaatsen op het lichaam van de ontvanger. Deze plaatsen komen overeen met de belangrijkste energiecentra in ons lichaam. Elke positie wordt enige minuten vastgehouden. Er is geen sprake van massage en de therapeut respecteert ieders privacy. Het is voor de ontvanger ook niet nodig om de kleding uit te doen, want de Reiki-energie stroomt daar gewoon doorheen.

Bij een Reiki behandeling zit de ontvanger meestal op een stoel of ligt op een behandeltafel. Een volledige Reiki-sessie duurt gemiddeld een uur. Korter is ook mogelijk, hoewel het effect van de behandeling dan vaak minder langdurig is.