Hoe gaat een Metamorfosemassage in zijn werk?
 
Aangeraden wordt zo'n 2 tot 3 metamorfosemassages die elk een uur duren.
Tussen iedere metamorfosemassage zit steeds een week.
Het is beter dat de voeten niet langer dan één uur per week worden behandeld, omdat deze techniek van metamorfosemassage tot zoveel veranderingen kan leiden, dat men ze wellicht niet allemaal aankan.
Als therapeut werk ik als een soort katalysator, omdat mijn doel het stimuleren van uw levensenergie is, voor de tot stand brengen van veranderingen in uw lichaam.
Zorg dat u tijdens de metamorfosemassage losse en prettig zittende kleding draagt. Tijdens de metamorfosemassage ligt u gemakkelijk op een behandeltafel.
Ik zal iets schuin voor u plaats nemen, waardoor ik niet betrokken word bij de veranderingen die door de metamorfosemassage worden gestimuleerd. 
Eerst wordt de rechtervoet gemasseerd - er zal vooral aandacht besteed worden aan de lijn die van de grote teen langs de binnenvoet naar de hiel loopt. Daarna de linkervoet. Het masseren van de voeten duurt ongeveer 40 minuten.
Hierna worden de handen ieder 10 minuten gemasseerd. Weer eerst rechts dan links beginnend bij het topje van de duim en dan naar beneden langs de zijkant van de hand en over de pols.
De metamorfosemassage wordt voltooit met een massage van het hoofd - van de kruin omlaag naar de nek en dan omhoog achter de oren tot bovenaan elk oor. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
Dit laatste deel vindt plaats op een stoel.
Dan wordt u een paar minuten met rust gelaten, zodat u zich kan ontspannen en bij kunt komen van de metamorfosemassage.

Robert st-John
1914 - 1996

(geestelijke vader metamorfosemassage)