Metamorfosemassage

De metamorfosemassage werd eerst prenatale therapie genoemd, maar de grondlegger Robert St John, beschouwde de behandelwijze niet als therapie, omdat het geen geneesmiddel voor een specifiek aandoening is.
De techniek creŽert  de voorwaarde voor positieve veranderingen in het lichaam. Zij richt zich net als Reflexologie op die reflexzones in de voet, waarvan wordt beweerd dat de blokkades die optreden in het ďprenatale verloopĒ zich uiten. Deze blokkades beÔnvloeden de rest van het leven en kunnen tot uitdrukking komen in emotionele, mentale en fysische patronen en eventuele ziekten.
De blokkades kunnen uit het lichaam worden verwijderd met deze lichte techniek

datum op aanvraag

Wie kan het leren?

De techniek voor Metamorfosemassage is zeer eenvoudig te leren en te gebruiken. Er zijn geen speciale capaciteiten of achtergronden voor nodig. Vele mensen kiezen voor een workshop zodat zij de massagetechniek bij familie en vrienden kunnen toepassen. Sommigen gebruiken de workshop als eerste stap op weg naar het beroepsmatig beoefenen van de metamorfosemassage. De workshops over de Metamorfosemassage omvatten zowel theorie als praktijk. De principes achter de metamorfosemassage worden verklaard en de deelnemers wordt getoond hoe de techniek is, die zij daarna in de praktijk op elkaar toepassen.

Wat houdt een Metamorfosemassage in?

Een metamorfosemassage duurt gemiddeld  ongeveer een uur. De ontvanger trekt zijn schoenen en sokken uit en kan gaan zitten of liggen. De masseur gebruikt een lichte aanraking op de ruggengraatsreflexpunten in de voeten, de handen en het hoofd. De sessie is niet kenmerkend; de masseur wil geen specifieke symptomen of problemen aanpakken, daardoor is er ook geen behoefte om een anamnese te nemen. Sommige mensen hebben de voorkeur om over problemen te praten en dat is fijn, maar het is niet noodzakelijk. De metamorfosemasseur werkt op een ontspannen manier. Dit betekent niet dat zij niet geÔnteresseerd zijn, maar het betekent eenvoudig dat zij niet oordelen, niet hun wil opleggen of tot doel hebben om de wil van andere personen te leiden. Dit leidt tot een sfeer waarin de wil van die persoon vrij is om te doen wat nodig is. De persoon is gemachtigd om zijn of haar eigen healer te zijn. De meeste mensen vinden het ondergaan van een metamorfosemassage zeer prettig en ontspannend.

 

Wat gebeurt na een Metamorfosemassage?

De metamorfosemasseur kan niet voorspellen of waarborgen wat er na een metamorfosemassage zal gebeuren omdat dit van de levenskracht van elke persoon afhangt, en die is uniek. De mensen voelen zich vaak geactiveerd of ontspannen, of allebei. Door de energieverschuiving, kunnen de mensen soms gebeurtenissen uit het verleden herbeleven of bepaalde emoties hebben die een dag of twee kunnen duren. Dit is een deel van het proces om oude patronen ter sprake te brengen en om deze te verwerken. Ondanks, dat de metamorfosemassage grote verschuivingen kan bewerkstelligen, gebeurt dit altijd op een niveau dat de persoon aan kan. In sommige gevallen zijn de veranderingen onmiddellijk merkbaar, terwijl in andere gevallen zij subtieler zijn. Deze veranderingen kunnen zich van significante verbeteringen van fysieke, geestelijke of emotionele gezondheid tot aan een algemeen gevoel uitstrekken van het hebben van meer energie en vertrouwen. Het vrijgeven van oude gewoonten of geleidelijk aan het verleden te verwerken. De mensen melden vaak significante veranderingen in de manier van hoe zij het leven zien en hoe zij zich voelen; in vele gevallen ervaren zij een groeiende betekenis van het doel in hun leven, worden van binnen sterker, veranderen soms van baan, huis, verlaten een verhouding of vinden nieuwe, doordat hun leven beter op de rails komt te staan. Sommige mensen beschrijven het als een "thuiskomst". Eťn ding dat telkens weer wordt opgemerkt, is dat men vindt dat men ten positieve is veranderd.

Is Metamorfosemassage geschikt voor iedereen?

Ja. De Metamorfosemassage is zacht en volledig veilig. Het kan veilig door iedereen met inbegrip van kinderen en zwangere moeders worden gebruikt.
De Techniek kan op zichzelf of naast andere behandelingen worden toegepast, zowel naast conventionele geneeskunde, als alternatieve en andere therapieŽn.