Massages

schoudermassageMisschien is massage wel de oudste en ťťn van de eenvoudigste medische behandelingen.
In de oosterse landen, wordt het als iets natuurlijks aanvaard. Zowel ouderen als jongeren ondergaan regelmatig een massage. Bij ons in het westen begint dit nu pas een beetje te komen.
Ik geef ook ontspanningsmassage in combinatie met Aromatherapie. Hierbij kan een olie samengesteld worden, die op de klacht inwerkt of gewoon lekker is. Gedurende de massage wordt de slip aangehouden.
Tijdens de massage heb ik alle respect voor u. Suggestieve vragen, als u begrijpt wat ik bedoel, stel ik niet op prijs.

Stoelmassages                                                                        

Stoelmassage is een korte ontspanningsmassage, tussen 15 tot 30 minuten, die door de kleding heen wordt gegeven op de spanningsgevoelige bieden van de nek, de schouders, de rug, de armen en de handen.
<meer>

datum op aanvraag

De massage

Bij massage wordt er op een systematische manier over het lichaam gestreken, gekneed en gedrukt op de zachte weefsels om een toestand van algehele ontspanning te bereiken. Degene, die gemasseerd wordt is gedeeltelijk ontkleed, hij of zij houdt de slip aan. 
Om de huid glad en soepel te  krijgen maken we gebruik van massage oliŽn.
De doorbloeding wordt verbeterd en het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden afval- en voedingsstoffen sneller verwerkt. Het afweersysteem wordt ondersteund en de immuniteit versterkt. Via de tastzin worden de zenuwen geprikkeld. De prikkelingen op het centrale zenuwstelsel werken kalmerend en pijn verzachtend.
Door op de meridianen te werken wordt de energie verloop in het lichaam verbeterd.
Een massage van 30 minuten kost Ä 35,=
Een massage van 45 minuten kost Ä 40,=
Een massage van 60 minuten kost Ä 45,=

Workshop nek en schoudermassage

Nek en schouders zijn bij definitie de plaatsen waar mensen spanning vast houden. 
Ik leer u om thuis, eventueel aan een gewone eettafel, een ontspannende nek en schouder massage te geven.
Eerst geven we wat aandacht aan de anatomie en contra indicaties van de nek en schouders. Met andere woorden, wanneer mag u wel en wanneer mag u niet masseren. Daarna nemen we de tijd om een aantal basistechnieken te leren en met elkaar te oefenen. Bij deze workshop werken we met zuivere etherische oliŽn. Deze workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 8 personen gegeven. De workshop duurt ongeveer drie uur.
De kosten bedragen Ä 40,=, inclusief een etherische massage-olie samen te stellen naar eigen smaak.


Stoelmassage-natuurlijk

De HHP massagematras

De HHP massage is een vorm van massage waarin zowel de kennis van de moderne gezondheidszorg, als de oosterse filosofie een belangrijke rol spelen. Dit betekent dat het lichaam van de mens niet los beschouwd moet worden, maar dat de mens functioneert als een dynamische eenheid van lichaam en geest. De geest heeft invloed op het lichaam en omgekeerd. Want een groot deel van de bevolking kampt met de ziekte van deze eeuw: rugklachten.

Het massagematras is in staat om de doorbloeding in het lichaam sterk te stimuleren, tot in de kleinste haarvaatjes. De regeneratie van weefsel wordt tevens bespoedigd. Zodoende kan het HHP-professional massagematras worden toegepast op een breed scala van klachten. Ook kan het ingezet worden voor een diepe ontspanningsmassage / lymfedrainage.

Workshop Ontspanningsmassage

Deze workshop richt zich op mensen die willen leren een eenvoudige massage in huiselijke kring te geven.
Hier leert u een aantal eenvoudige basistechnieken om op verantwoorde wijze een heerlijke ontspanningsmassage te geven.
We hebben het even over de anatomie en bespreken de contra indicaties. Met andere woorden wanneer mag u wel en wanneer mag u niet masseren!
Vervolgens gaan we beginnen met het praktische deel. De rest van de tijd nemen we om rustig met elkaar te oefenen. Om te leren een massage te geven die zowel voor de ontvanger als voor de gever ontspannend is.
Deze workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 4 personen. De workshop duurt ongeveer drie uur.

De kosten bedragen Ä 40,=, inclusief
een etherische massage-olie samen te stellen naar eigen smaak.

Workshop Voetmassage

Deze workshop kan gezien worden als een inleiding voor een mogelijke cursus voetreflexologie. Naast een stukje theoretische informatie, waarin o.a. een aantal reflexpunten en de werking van enkele etherische oliŽn worden besproken, gaan we zelf aan de gang met het geven van een voetmassage.
Wij maken hierbij gebruik van een aantal etherische oliŽn, omdat de werking van deze oliŽn invloed hebben op het lichaam.
Deze workshop wordt gegeven in groepjes van maximaal 8 personen gegeven. De workshop duurt ongeveer drie uur.

De kosten bedragen Ä 40,=, inclusief een etherische massage-olie samen te stellen naar eigen smaak.


Workshop Gezichtsmassage

gezichtsmassageDe gezichtsspieren zijn de kleinste spieren van het lichaam en in tegenstelling tot grotere spieren vormen zij geen verbinding tussen botten (met uitzondering van de kaak). De gezichtsspieren verbinden de botten van het gezicht met de huid en verbinden de huid weer met andere delen van het gezicht. Ze regelen onze gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, fronsen, kauwen en huilen, het wekt dus geen verbazing dat ze gespannen en moe worden. Ook wanneer we slapen zijn onze gezichtsspieren bijna nooit helemaal ontspannen. Een gezichtsmassage kan een op zichzelf staande behandeling zijn of onderdeel vormen van een lichaamsmassage. Pas wanneer uw gezicht eens is gemasseerd beseft u hoeveel spanning uw gezichtsspieren vasthouden. Massagebewegingen in het gezicht zijn klein en verfijnd en worden daarom meestal uitgevoerd met de vingertoppen. Tijdens de workshop leren we u om op een eenvoudige manier een gezichtsmassage te geven.
De workshop duurt ongeveer drie uur en de kosten bedragen Ä 40,= p.p., inclusief reader.